Dilluns s'acaba el termini per qui vulgui netejar Tarragona

Mentre que el pròxim dilluns a mitjanit acaba el termini de presentació d'ofertes per a la licitació del futur contracte de la brossa de la ciutat de Tarragona, els incompliments de l'actual han tornat a estar damunt la taula en el plenari d'aquest divendres.

Així ha estat arran d'una moció del principal grup de l'oposició, Esquerra Republicana, en què es reclamava intensificar la lluita contra els abocaments il·legals a la ciutat. Des dels republicans han volgut posar de manifest la manca de solucions que, diuen, s'estan donant davant dels abocaments incontrolats de residus, tant al voltant dels contenidors als carrers de la ciutat com els de runa i deixalles al terme municipal. Una situació que, creuen, s'ha intensificat en les darreres setmanes i mesos.

Una situació que s'ha admès des de l'equip de govern i des de la resta de grups municipals, que han permès l'aprovació de la moció sense cap vot en contra. Des de l'executiu han defensat les mesures aplicades des de la seva arribada al consistori i han recordat que l'incivisme d'alguns ciutadans que desemboca en aquestes accions no és nou, i que ja es patia en èpoques anteriors. Pel que fa al nou contracte, s'han mostrat optimistes respecte a la presentació, aquest cop sí, d'empreses interessades.

MODIFICATIU DE CRÈDIT

Un plenari que també ha aprovat un modificatiu de crèdit de gairebé 150.000 euros, 100.000 dels quals es destinaran a obtenir una subvenció de la Generalitat per a la millora de la pacificació del trànsit amb noves mesures correctores. També una partida de 15.000 euros per a ajudes arran del terratrèmol del Marroc.

NOU REGIDOR

Finalment, el plenari també ha servit per a la presa de possessió del nou regidor d'Esquerra Carles Farré, que substitueix en el càrrec a l'exalcalde Pau Ricomà, que va renunciar al plenari del mes de juliol.