Primer Diumenge amb previsió de gamma extra

Tarragona enceta aquest diumenge el cicle casteller de les festes de Santa Tecla amb una diada del Primer Diumenge de Festes que aspira a tornar a lluir els galons de gamma extra, i amb l'esperança de poder veure tant castell de 10 com sense folre. Una diada a la que les colles de Tarragona arriben en moment de temporada diferents, tot i els bons registres que les dues presenten en el que portem de curs.

A PEL CINC DE NOU

Qui sembla tenir més possibilitats de poder donar un gran pas endavant aquest diumenge és la Jove de Tarragona, que arriba a Santa Tecla després d'haver donat gairebé tots els passos previs necessaris. Així, els del Cós del Bou volen descarregar els primers castells de gamma extra del curs, després que el 2d9 emmanillat quedés en carregat per Sant Magí i desmuntat al Catllar. Un castell que compartirà objectiu amb el 5d9f, castell insígnia en els anys prepandèmia dels liles, i que volen tornar a completar quatre anys després.

ELS XIQUETS, A PER LA TRIPLETA

A l'altre costat de la plaça, els Xiquets de Tarragona volen aprofitar Santa Tecla per a recuperar les sensacions que els van portar a fer un gran Sant Magí a mitjans d'agost. L'objectiu és el mateix, completar la tripleta màgica que ja van descarregar a la plaça de les Cols, però aquesta vegada ho hauran de fer després de no haver pogut completar els objectius en les dues actuacions prèvies, a Torredembarra i a la Diada Nacional.

EL CASTELL TOTAL, UNA POSSIBILITAT

I amb ganes de diferents castells de gamma extra arriben les altres dues colles participants, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca. Els vallencs volen donar el pas endavant que va quedar a mitges a Sant Fèlix. Així, als ja consolidats 4d9fp i pd8fm, que serien la base de l'actuació rosada, els de Manel Urbano volen sumar un castell més al seu ventall de la gamma extra. Després que el 2d8sf quedés només en carregat a Vilafranca, caldrà veure si els del Portal nou poden apostar per una altra gran estructura com el 4d9 desfolrat.

10 PISOS VERDS

I amb ganes de repetir la gesta de descarregar novament el castell de 10 pisos a Tarragona arriben els Castellers de Vilafranca. Els verds han fet una crida aquesta setmana als seus castellers per poder tornar a completar el 3d10 emmanillat set anys després a la plaça de la Font. caldrà veure per quins altres castells aposten, amb el 2d9fm, el 4d9a i el pd8fm els que tenen més possibilitats d'entrar en cartera.