Tarragona tornarà a fer una radiografia dels sense sostre a la ciutat

Per quarta vegada l'Ajuntament de Tarragona organitzarà el pròxim 17 d'octubre un recompte de les persones sense sostre que viuen a la ciutat.

Una acció en la qual participen fins a una vintena d'entitats del tercer sector que ha de permetre mostrar quin és l'estat real d'aquesta problemàtica als carrers de diferents parts de Tarragona. Per fer-ho, després de conèixer el nombre de persones afectades, es procedirà a elaborar un cens més específic en què s'estudiarà els diferents perfils que la pateixen.

PASSARÀ A SER ANUAL

La darrera vegada que es va dur a terme aquest recompte, l'any 2021, es van localitzar una vuitantena de persones, una xifra inferior a la de l'anterior, el 2019, quan es van comptabilitzar més de 90. La iniciativa s'ha activat fins ara cada dos anys, però a partir d'enguany aquesta passarà a ser anual.

OBJECTIU: UN CENTENAR DE VOLUNTARIS

Per a poder realitzar el recompte amb totes les garanties i al màxim nombre possible de zones de la ciutat, des del consistori es fa una crida per a trobar voluntaris, amb l'objectiu d'arribar al centenar que hi van participar l'any 2019, una xifra que va disminuir el 2021 a causa dels efectes de la pandèmia.