Nova reacció ciutadana a Tarragona després dels nous empresonaments

 

 

La decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, d'enviar a presó sense fiança Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa ha desfermat novament la crida ciutadana a la mobilització, aquest divendres al vespre. Centenars de persones s'han concentrat a Tarragona, davant la subdelegació del Govern espanyol, a la plaça Imperial Tàrraco.

El nou episodi judicial en el procés independentista ha acabat aquest divendres amb l'enviament de nou a presó de part dels polítics artífex del Referèndum de l'1 d'octubre i la posterior declaració d'independència. El jutge ha processat fins a 25 líders independentistes per delictes de rebel·lió, la majoria, però també de malversació i desobediència. La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, no s'ha presentat al Tribunal Suprem i ha anunciat el seu exili. 

No només s'han fet manifestacions a les capitals, tot i que municipis com Valls o Torredembarra han fet una crida a sumar-se a la protesta de Tarragona. Altres municipis com Montblanc o l'Espluga de Francolí han convocat les seves pròpies concentracions.