L'aniversari de la Frida i els garrotins de La Mulassa, actes destacats de la prèvia de Santa Tecla

La programació dels actes previs de Santa Tecla és l'aperitiu de les festes per a les entitats tarragonines. Unes festes que, d'alguna manera, tenen diversos trets de sortida. Un d'ells, sense ser un gran acte, és l'obertura cada 11 de setembre de l'estand de les Festes, al Teatre Tarragona. Des de primera hora del matí, cues a l'interior del vestíbul per fer-se amb el marxandatge de les diferents entitats. Samarretes, mocadors, ninots o llibres, i una de les estrelles: el programa en paper.

També en aquesta prèvia, en el cas de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dissabte recordaven la primera aleta de nou pisos dels de la camisa lila. Va ser el 26 de setembre del 1993, en una cita on la Jove va actuar en solitari després d'haver-se suspès per pluja la diada de Santa Tecla. Una exposició i una taula rodona van rememorar aquella fita històrica dels del Cós del Bou, amb protagonistes que encara recorden perfectament com va anar tot fa 30 anys.

Seguint amb aniversaris, qui també va bufar espelmes va ser la geganta Frida de Tarragona. Dissabte a la tarda, Festa per Tothom va organitzar una cercavila des de la Rambla Nova fins a la plaça de la Font amb altres gegantes tarragonines i d'arreu de Catalunya. Un cop acabada la cercavila, els portants de la Frida van estrenar el nou ball solemne, una composició de Magí Capdevila.

LA MULASSA ESTRENA ACTE

I des de la Mulassa de Tarragona, van estrenar acte amb la primera garrotinada. El migdia del diumenge, i acompanyats de l'associació Cor de Carxofa, van convidar la ciutadania a improvisar 4 versos amb rima entre el segon i el quart.  Tot plegat per recuperar un art del garrotín molt present a la Tarragona dels 60.