La INEFC recomana que la Fundació de Tarragona 2018 coordini l'Anella Mediterrània

La INEFC recomana que la gestió futura de l'Anella Mediterrània dels Jocs sigui mixta però coordinada esportivament per la pròpia fundació de Tarragona 2018. El treball considera que és imprescindible la comercialització externa de molts d'aquests espais. Mentrestant, l'equip de govern local ha rebut amb bons ulls la proposta i la debatrà amb la resta de grups municipals.

Des de l'any passat la INEFC busca resposta a una petició de la Generalitat, guiar Tarragona, més enllà de l'1 de juliol quan els Jocs Mediterranis siguin història. Aquest estudi de més d'un centenar de pàgines remarca que la Fundació de Tarragona 2018 és imprescindible per gestionar l'Anella i descarta qualsevol gestió completament privada.

Així, el vessant esportiu es treballaria des del sector públic però altres aspectes d'oci i comercials s'externalitzarien: la INEFC pensa que per quadrar els números cal "vendre" el producte des de tots els cantons. La proposta inicial parla d'un dèficit de 91.000 euros anuals, tot i que creuen que una bona comercialització permetria acostar-se al deute zero.

Tal com vam avançar fa dos dies, el model mixt de gestió és el recomanat per la INEFC. Ara l'ajuntament treballarà el dossier i obrirà un espai de debat polític local. El principal dubte apunta al pavelló, amb un cost anual de 240.00' euros i que requerirà usos no tan sols esportius. La despesa total de manteniment dels recintes esportius es calcula en gairebé 800.000 euros.