El pastís del Braç de Santa Tecla no es farà, de moment

Cada any, quan es presenta el programa de Santa Tecla, sempre hi ha actes que desapareixen i d'altres que se sumen a les festes. Enguany, un dels grans absents és el pastís del Braç de Santa Tecla. Una absència, però, que podria no ser definitiva perquè el Gremi d'Artesans Pastissers de Tarragona i l'Ajuntament estan predisposats a salvar-lo a última hora.

I és que aquest 2023 en principi no n'hi havia d'haver, de braç. Eren dues dècades de tradició de la tarda més dolça de les festes, que només s'havia vist interrompuda per la pandèmia. L'acte va perillar després de l'edició de l'any passat, quan, segons el gremi, el consistori no va facilitar la infraestructura necessària, tal com era habitual, a les dues pastisseries participants. La Conde i la Trill, doncs, van haver de fer un sobreesforç econòmic per tirar endavant l'acte.

AJUNTAMENT I PASTISSERS ACOSTEN POSICIONS

Tot apunta que gremi i Ajuntament es posaran d'acord perquè, quan el consistori ha esbrinat el motiu pel qual els pastissers declinaven continuar amb la iniciativa, s'han aproximat les posicions. Tot plegat amb trucada de l'alcalde Rubén Viñuales inclosa.

Si s'acaba salvant el pastís del Braç de Santa Tecla, el repte serà trobar un forat al programa. El desig dels pastissers és oferir el centenar de braços de gitano a la plaça de la Font, com s'ha fet sempre, excepte en una edició.