Sis milions d'euros per expandir un projecte de l'ICIQ

Un dels laboratoris de l'Institut Català d'Investigació Química de Tarragona era la base d'operacions, fins ara, del projecte Jolt. Una spin-off de l'ICIQ que ara ha aconseguit el finançament necessari per expandir l'empresa i tenir el seu propi espai de producció.

Concretament, un grup d'inversors catalans i internacionals han aportat un total de sis milions d'euros per tirar endavant aquesta companyia dedicada al desenvolupament de solucions catalítiques per a electrolitzadors d'aigua. Uns electrolitzadors fonamentals en la producció d'hidrogen verd a gran escala.

MARXA A L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Aquesta primera gran inversió permetrà els quatre impulsors de Jolt ampliar el seu equip i contractar 16 persones. També es destinaran, bona part d'aquests sis milions d'euros, a les noves instal·lacions des d'on continuaran investigant al voltant de nous materials i nous elèctrodes. Els seus responsables confessen que volien ubicar la nova nau al Camp de Tarragona, però finalment Jolt se'n va cap a l'Hospitalet de Llobregat, a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Està previst que la nova planta de Jolt estigui operativa al llarg de l'any vinent. Serà aleshores quan totes aquelles idees sorgides entre les quatre parets de l'ICIQ es materialitzaran i sortiran, oficialment, al mercat.