Organitzen cursos per contrarestar la manca de socorristes

Ara que comença a fer bon temps és quan és més palpable que falten socorristes. És una realitat a les platges i piscines de casa nostra a la qual es vol fer front amb diverses alternatives. Una d'elles és la que ofereix la Royal Escola de Formació de Tarragona. En aquest cas, la seva aposta és per oferir cursos subvencionats dirigits a persones a l'atur. Una formació amb un alt grau d'inserció laboral.

Primer, classes teòriques i, després, pràctiques a la piscina del Club Natació Tàrraco i a la platja. En elles es perfeccionen les nocions avançades en natació i la condició física i s'ensenya a tractar amb diferents tipus de víctimes i escenaris.

DIFERENTS MOTIVACIONS

Una dotzena d'alumnes cursen actualment el curs. Entre ells hi ha diferents casos particulars. Per exemple, la Laia ha buscat una oportunitat laboral lligada a la voluntat de cooperar amb projectes socialsEl Jaime Andrés també és alumne del curs de socorrisme. I no qualsevol, perquè ell, que fa un mes va arribar a Tarragona des de Colòmbia, coneix aquest món perfectament.

Durant l'estiu, al juny i juliol, hi haurà dues oportunitats més per aquelles persones que no troben feina i que el socorrisme els pot arribar a seduir.