La Sínia ja té la custòdia de la Plana del Vinyet

L'objectiu del conveni signat aquest dijous és poder conservar les 23 hectàrees de la Plana del Vinyet, a tocar de la desembocadura del Riu Gaià, i reforçar l'ecosistema del riu Gaià i del litoral entre Tarragona i Altafulla. És per això que la Generalitat va adquirir els terrenys l'any 2020, antigament propietat d'Endesa, i ara els cedeix en custòdia a l'Associació Mediambiental la Sínia, que fa anys que s'ocupa de la conservació dels 65 quilòmetres de bosc de ribera i la llera del Gaià.

D'aquesta manera, a partir d'ara des de La Sínia es posaran en marxa accions per tal de millorar el coneixement de l'espai mitjançant activitats com, sobretot, la protecció de les espècies que hi viuen.

A L'ESPERA DEL PROJECTE DE RECUPERACIÓ

La primera fase dels treballs es basarà en la millora de la senyalització, però han d'anar més enllà mitjançant la redacció del projecte integral de recuperació ecològica de l'espai que ja es troba en fase de licitació. Des del govern català defensen que, mentre s'espera aquest estudi, ningú millor que entitats com La Sínia per a preservar l'espai.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Tarragona han remarcat la importància que totes les parts implicades puguin aportar la seva opinió.

ENDERROC DE L'ANTIGA FÀBRICA

També s'està a l'espera d'una primera fase d'actuacions a la zona que consistien en l'enderroc i neteja d'una antiga fàbrica, i que es van haver d'aturar just en començar perquè es va detectar una gran presència d'amiant.