Tarragona vol finançament europeu per al Pretori i el Circ

L'Ajuntament de Tarragona ja té tota la documentació preparada per presentar-se a la convocatòria que pròximament ha de treure a concurs el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per rebre una subvenció dels fons Next Generation de 3 milions d'euros. L'objectiu és executar un projecte integral de recuperació, conservació i museïtzació del Pretori i el Circ romans.

NOUS PLAFONS EXPLICATIUS

Un altre dels projectes que veurà la llum serà la instal·lació en els pròxims mesos de 35 nous plafons amb informació detallada de diferents espais. 22 d'aquests contindran il·lustracions que permetran al visitant comprendre millor el passat de l'espai i les tasques que s'hi duien a terme.

QUATRE ANYS D'INVERSIÓ CONTINUADA

Herman Pinedo ha fet balanç de la seva etapa de quatre anys al capdavant de l'àrea de patrimoni. Un mandat en què assegura que s'ha dut a terme una intervenció global a tots els monuments Patrimoni de la Humanitat de la ciutat com no s'havia fet en la darrera dècada. També que s'ha elaborat el full de ruta a seguir en els pròxims anys. En aquest sentit, va demanar al seu successor que continuï amb aquesta tasca pel bé de la ciutat.

Per últim, Pinedo va quantificar la inversió feta al llarg d'aquests quatre anys, que arriba als vuit milions d'euros, tres dels quals provinents directament del pressupost municipal i la resta d'ajuts i subvencions d'altres administracions.