La Volta del Pallol reobre com la gran porta d'entrada a Tarraco

Durant un quart d'hora, l'esclava Melpómene fa de guia als visitants de la Tarraco Romana al voltant dels seus espais més representatius com el fòrum Provincial, el circ o l'amfiteatre entre d'altres. Ho fa gràcies al videomapatge instal·lat per l'empresa Wasabi fent realitat el projecte de les àrees de Turisme i Patrimoni del consistori tarragoní de convertir la Volta del Pallol, tancada des de l'any 2011, en un dels punts principals de rebuda turística.

El vídeo i l'àudio combinen l'explicació a les parets i la volta de l'espai amb la maqueta de la Tarraco romana, restaurada i tornada a col·locar a l'espai d'on va sortir fa més d'una dècada. Un projecte que ha tingut un cost de 250.000 euros i que gràcies a la tecnologia permet posar l'explicació de la visita a la ciutat a l'altura d'altres grans ciutats patrimoni.

L'obertura de l'espai ha estat possible gràcies a l'avançament dels treballs d'arranjament i consolidació de la façana i l'estructura de l'edifici superior de Ca l'Agapito, que s'espera estiguin acabats al mes de maig. També s'està a l'espera d'acabar els treballs d'adequació de l'edifici de l'Antiga Audiència com la nova Oficina de Turisme de la ciutat.

DDR323

Juntament amb la guingueta del Camp de Mart, que està a l'espera d'una adequació provisional després de diverses licitacions fallides, formaran part del gran projecte Porta Tarraco.

De moment, qui vulgui visitar la nova Volta del Pallol ho podrà fer a les jornades de portes obertes gratuïtes que es faran els pròxims dos caps de setmana.