Els Next Generation marquen el mandat en Medi Ambient a Tarragona

Davant d'un dels principals projectes que té per davant l'àrea de Medi Ambient de Tarragona, el futur desmantellament de la plataforma de la platja del Miracle, la seva responsable Eva Miguel ha fet balanç d'un mandat municipal en aquesta temàtica que creu marcarà un abans i un després per a la ciutat.

SUPORT EUROPEU

Ho farà gràcies a l'arribada dels 3,3 milions procedents dels fons Next Generation a través del projecte Greenbelt per a la millora ambiental de diferents espais de la ciutat. Més enllà del desmuntatge de la plataforma, que costarà 400.000 euros, al projecte també destaca la renaturalització del riu Francolí, actuacions a la desembocadura del riu Gaià, la retirada d'elements arquitectònics d'algunes platges o la millora del parc ecohistòric del Pont del Diable.

Un mandat en què també s'ha posat en relleu la licitació de l'estudi de la qualitat de l'aire, que es va anunciar aquest dijous, o la millora de la gestió forestal en diferents espais amenaçats del terme municipal.

Per tot això, des de les actuals responsables de l'àrea creuen que aquests darrers anys han servit per a posar en moviment un departament que manifesten fins ara no tenia les eines necessàries per a actuar, més davant de l'emergència climàtica existent.

NOUS MOVIMENTS DE SORRA

I és que un altre dels temes pel que serà recordat aquest mandat municipal són els diferents temporals que han castigat la costa tarragonina en els darrers anys. És per això que, abans que a la tardor comenci el desmuntatge de la plataforma, en les pròximes setmanes es tornaran a fer moviments de sorra a la platja del Miracle per tal de reforçar la part més fràgil ara mateix, la que es troba situada davant de l'element que s'ha de desmantellar.