Tarragona ajusta el pressupost amb el romanent

Des que el govern central va tornar a autoritzar utilitzar el romanent de tresoreria dels ajuntaments per a despesa corrent, la seva aplicació s'ha convertit en un baló d'oxigen per als consistoris a l'hora de complementar els pressupostos aprovats mesos abans.

En aquesta ocasió, l'àrea d'Hisenda liderada per Jordi Fortuny a Tarragona ha optat per prioritzar el sanejament econòmic per damunt de tot. D'aquesta manera la part més important, 3,5 milions, es destinarà a tancar el crèdit de proveïdors sol·licitat l'any 2012 i que expirava l'any 2026, amb la consegüent rebaixa dels interessos que paga l'ajuntament que suposarà.

Una altra partida important d'aquest modificatiu es concentrarà a les obres necessàries a l'Escola El Miracle per a arranjar els desperfectes ocasionats pels aiguats del dia de Santa Tecla. D'aquesta manera, es destinen 850.000 euros per a la rehabilitació del pati afectat.

També destaquen els 600.000 euros necessaris perquè l'EMT compensi la no pujada del bitllet senzill de l'autobús pactada amb els comuns per aprovar el pressupost. Tot en una modificació de pressupost que des del govern defensen endreça definitivament els comptes per aquest 2023.

SENSE VOTS EN CONTRA

La modificació s'ha aprovat amb cap vot en contra i les úniques abstencions de PP i comuns. El principal grup de l'oposició, els socialistes ha votat a favor, però han lamentat la manca de pressupost per a projectes com el pla pilot de salut mental per a joves, que han comparat, per la manca de competències amb l'estudi de la qualitat de l'aire.

Per últim, també destaquen altres partides menors en quantia com subvencions a entitats o destinades a l'activació d'àrees com cultura i festes.