El món islàmic arrenca el Ramadà, que acaba el 21 d'abril

Una trentena de persones van celebrar el primer dia del Ramadà a la Comunitat Islàmica As-salam del barri de Sant Pere i Sant Pau, on viuen un miler dels 10.000 musulmans tarragonins. Pels volts de les set de la tarda van poder menjar per primera vegada des del matí, després de 12 hores de dejú.

Un cop fet un aperitiu ràpid, es va procedir a l'oració prèvia a l'Iftar, el gran àpat nocturn que es fa cada dia del Ramadà. Normalment, se celebra amb la família, però a la comunitat As-salam duen a terme un Iftar solidari per tots aquells que no poden gaudir de la companyia dels seus.

Islam spisp 2023

Els membres de la comunitat musulmana de Sant Pere i Sant Pau expliquen que el Ramadà és un període de recolliment, reflexió i espiritualitat compartida en el qual es busca la purificació. És una tradició que es comença a practicar a la pubertat i els inicis no són fàcils, ja que molts musulmans necessiten alguns anys d'adaptació progressiva.

El Ramadà és una celebració que varia en funció del calendari islàmic i que depèn dels cicles lunars. Enguany s'allargarà fins al 21 d'abril, quan es durà a terme la festa del xai que marcarà el punt final del dejuni solar per la comunitat musulmana.