L'Ajuntament de Tarragona i el Ministeri acorden el traspàs de carreteres

L'acord entre el Ministeri de Transports i Mobilitat i l'Ajuntament de Tarragona pel traspàs de diverses carreteres al seu pas per la ciutat s'ha fet esperar. Aquest divendres, però, després d'anys de negociacions, s'ha acabat materialitzant. L'Estat, amb l'ajuda dels Next Generation, invertirà 12,9 milions d'euros en 15 quilòmetres de vies a Tarragona, que comprenen trams de la N-340, la T-11 i l'A-7.

Tot plegat dona resposta a la demanda del consistori, que reclamava que tots els trams viaris que se'ls cedissin arribessin en bon estat. Aquest ha estat el darrer escull a superar en les negociacions, si bé és cert que Ajuntament i ministeri compartien la mateixa filosofia per als projectes.

CARRIL BICI I AMPLIACIÓ DEL PONT

Una de les actuacions més importants es farà a la N-340 a la zona de Llevant. Els nou quilòmetres que separen la Savinosa d'Altafulla incorporaran un carril bici i una vorera per a vianants. També es confirma que arribarà l'esperada ampliació del pont del Francolí en aquesta mateixa via, amb la construcció d'un carril adossat a l'estructura ja existent.

Mentrestant, l'autovia A-7, entre el Cementiri i el Joan XXIII, incorporarà pantalles acústiques per disminuir la contaminació acústica de la zona. Aquestes tres actuacions formen part del mateix projecte, que té un valor de 8,4 milions d'euros.

LA CARRETERA DEL TANATORI, AL DIA

Reunió traspàs carreteres

El segon pack d'actuacions, amb dotació d'un milió i mig d'euros, condicionarà la N-340 al seu pas pel Tanatori; una zona que necessita una millora des de fa molts anys. Pel que fa al tercer i últim projecte, el Ministeri també preveu adequar una via segregada per a vianants i bicis a la T-11 en el tram des del Francolí fins a Campclar, a més de la pacificació d'un encreuament a la Rambla de TorrefortaAquestes actuacions costaran tres milions d'euros.

Amb tot, tres projectes que treballen per la mobilitat sostenible. El ministeri preveu licitar les obres aquest estiu, mentre que l'inici dels treballs podria arribar l'any vinent, el 2024.