L'església de Sant Agustí estrena un nou espai museïtzat sobre la Setmana Santa

El pis superior de l’Església de Sant Agustí s’afegeix a la llista d’Espais de la Setmana Santa de Tarragona amb un recull detallat del patrimoni de totes les entitats. Les confraries i germandats ofereixen una mostra d’objectes que serveixen per conèixer millor el seu llegat i aprofundir en la cultura de la Setmana Santa.

L’espai compta amb peces com maquetes i esbossos originals d’alguns dels misteris. L’adequació encaixa amb la resta d’Espais de la Setmana Santa, completant un recorregut que té com a punt de partida el centre d’interpretació de la Setmana Santa situat al Museu Bíblic, que ofereix un punt de vista teològic de la festivitat.

L’objectiu dels Espais de la Setmana Santa és triple. En primer lloc, visibilitzar el patrimoni de les entitats i de la celebració. D’altra banda, oferir una eina útil a nivell educatiu i, per últim, potenciar el valor cultural i turístic de la ciutat.

Museu etmana sant 22

L’estrena ha coincidit amb la creació d’un espai web per fer una visita virtual. El projecte no acaba aquí, sinó que es volen organitzar rutes mensuals i impulsar un projecte educatiu específic per a escoles. Si la butxaca ho permet, també es transformaran les golfes de Sant Agustí en un espai audiovisual immersiu.

El nou espai museïtzat de Sant Agustí celebrarà portes obertes durant la Setmana Santa, però l’entrada tindrà un cost reduït més endavant.