Comencen les obres a la plaça del campus Catalunya de la URV

La plaça de la Concòrdia del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili guanyarà 6.400 metres quadrats que es dedicaran al lleure, la salut i l’esport. L’empresa IZER Ingenieria y Economia ha iniciat les obres que permetran ampliar i urbanitzar aquest espai central.

Els treballs programats pels propers mesos permetran crear una zona perquè els Pataquers hi puguin realitzar assajos castellers, i també  habilitar una pista poliesportiva per a la pràctica de l’esport. És una primera fase que urbanitzarà uns 1.700 metres quadrats de nou espai i comptarà amb una inversió de 242.000 euros. Posteriorment, es complementarà amb futures intervencions que ampliaran els usos de la plaça.

PODRIA SER REALITAT ABANS QUE ACABI EL CURS

La urbanització del solar amb la zona esportiva, castellera i l'edifici polivalent serà compatible amb la futura construcció de la facultat d'Educació i Psicologia. De fet, l’espai que es preveu urbanitzat no afecta a la zona on s’hauria d’erigir l’hipotètic nou edifici al qual la universitat no hi renuncia.

Es calcula que els treballs d’aquesta primera fase puguin estar enllestits en dos o tres mesos, abans que finalitzi aquest curs. Després es treballarà en el finançament de les següents fases amb la voluntat de completar la urbanització de tot l’espai en un màxim de dos anys.