El Pla Integral de la Part Baixa para l'orella a la veu de la ciutadania

Una quinzena de persones van assistir en la primera passejada del procés participatiu del Pla Integral de la Part Baixa. El projecte proposa una transformació profunda del barri, molt degradat i amb una falta d'equipaments endèmica.

Les propostes recollides van fer referència a la creació de més zones verdes, la millora de les calçades, l'ampliació de les voreres o la reducció del protagonisme del trànsit rodat.

La ruta va posar el focus en la inclusió i l'accessibilitat, ja que circular amb cotxet o cadira de rodes resulta impossible a la majoria dels carrers. L'activitat s'emmarca en la segona fase del procés de configuració del Pla, que hauria d'estar enllestit per l'aprovació al ple aquest novembre.

Part baixa 2023

El veïnat celebra que el Pla Integral de la Part Baixa faci passes endavant per corregir mals crònics com les inundacions, la falta de centres cívics o la degradació dels edificis i el llegat patrimonial. Tot i això, molts mantenen un cert escepticisme.

La següent ruta exploratòria del procés participatiu serà el dijous que ve 9 de març. En aquest cas serà no mixta i es posarà el focus en la perspectiva de gènere per abordar aspectes com la seguretat o el confort i la il·luminació.