El judici del tribunal de la Bota obre la recta final del Carnaval

El Rei Carnestoltes i la Reina Concubina seran executats. Així ho va decidir el tribunal del popular Judici de la Colla La Bota, que en aquesta ocasió es va celebrar al Teatre El Magatzem, ple de gom a gom.

Pau Ricomà i Rubén Viñuales, presents a la funció, van ser parodiats per donar lloc als dos jutges protagonistes; un caràcter bicèfal que representava el probable duel entre el republicà i el socialista a les eleccions municipals del maig. Uns comicis que van actuar de fil conductor durant el judici per fer un repàs a l'actualitat tarragonina mitjançant la característica sàtira carnavalesca de la Colla La Bota.

Personatges locals, nacionals i internacionals van testificar a favor o en contra del Rei i la Concubina. Per l'estrada hi van passar Salvador Illa i Laura Borràs, portant de la mà una titella que representava Pere Aragonès. Tampoc van faltar Putin i Zelensky, o la darrerament molt mediàtica Shakira. En clau tarragonina, van fer la seva aparició un conductor d'autobusos, el rellotger de l'Ajuntament o un paradista del Mercat Central afectat per la pujada del preu de la llum.

El veredicte final va ser la sentència a mort del Rei Carnestoltes i la Reina Concubina, que Tarragona acomiada aquest dimarts amb la clàssica seqüència ritual, que inclou la Mascarada del Dol, l'enterrament del Rei i la Concubina i la crema del Ninot, la Ninota i la Bota.