L'activista Núria Bota és expulsada del Sàhara Occidental

 

L'activista lleidatana i resident a Tarragona Núria Bota es troba a les Canàries després de ser expulsada el passat dijous del Sàhara Occidental. Havia arribat al país el dilluns, ara fa una setmana, provinent de Mauritània; al cap de tres dies, Bota, activista de l'organització Una Finestra al Món, es disposava a entrar a la ciutat de l'Aaiún. No ho va poder fer, impedida per les autoritats, després d'estar vigilada policialment, de forma secreta, des que va arribar al Sàhara Occidental.

Un cop a l'Aaiún, les autoritats la van identificar i retenir durant  algunes hores i va ser directament traslladada a la força en un taxi per expulsar-la del país. La intenció de Núria Bota era entrevistar unes activistes sahrauís; es volia desplaçar fins a l’Aaiún per recollir les seves històries de lluita i repressió i les  seves vides sota el control marroquí.

Bota coneix molt bé el patiment del poble saharaui, ja que ha estat diversos cops en camps de refugiats a Algèria; aquesta vegada ha viscut de primera mà la repressió del Marroc. L'activista té clar que no podrà tornar a entrar al Sàhara Occidental si tot continua com ara.