Júlia Suárez supera un rècord d'Espanya amb 31 anys d'antiguitat

Júlia Suárez completava la prova dels 3.000 metres marxa dels campionats de Catalunya de categoria sub-18 després d’haver cobert la distància en 13 minuts, 20 segons i 21 centèsimes. Un registre que rebaixava en dotze segons un record espanyol de la categoria que feia 31 anys que ningú era capaç de discutir i que fins al passat cap de setmana encara posseïa la cinc vegades olímpica Maria Vasco. La fita no és una sorpresa. La marxadora del Club Atletisme Tarragona s’havia preparat específicament per un objectiu que veia factible.

La victòria en la prova li va valer també el campionat de Catalunya en la modalitat, distància i categoria. L’atleta, però, no vol aturar aquí la seva progressió. El seu proper repte serà als campionats d’Espanya de marxa, que es disputaran a Cieza el 26 de febrer. En aquest cas competirà sobre una distància de 10.000 metres i dins la categoria sub-20. Ho farà amb la finalitat d’acabar entre les tres primeres per obtenir plaça per a la copa d’Europa.

L’atleta del Club Atletisme Tarragona es prepara al Centre d’Alt Rendiment esportiu de Catalunya, on espera poder donar continuïtat a la beca d’un any que ara aprofita.