Amenacen amb vaga de la neteja per Setmana Santa

Els treballadors de la recollida de residus i de la neteja de la via pública plantegen un nou pols a l'Ajuntament de Tarragona. Convocaran diverses jornades de vaga durant la Setmana Santa per pressionar al govern municipal. Li exigeixen que es faci enrere i elabori un nou plec de condicions per treure a concurs el nou contracte. Recordem que en el passat ple, per la mínima, es va aprovar iniciar de nou el procés de licitació. El comitè d'empresa segueixen insistint que amb els termes que es planteja el nou contracte perdran poder adquisitiu.

En canvi, la rèplica des de l'Ajuntament, continua sent la mateixa que els treballadors ja van poder escoltar en el darrer plenari, quan el govern va defensar el nou plec del contracte per, en el segon intent, trobar empreses interessades. No tenen constància de la convocatòria de vaga i reiteren que les condicions laborals sí que millorarien. L'alcalde, Pau Ricomà, diu que no entèn els motius per convocar l'aturada i acusa el delegat sindical d'interferir en el procés contractual.

Des del comitè d'empresa asseguren que estan disposats a asseure's amb l'equip de Pau Ricomà, si s'apropen posicions. L'alcalde també diu estar obert al diàleg. Ara mateix, certament, uns i altres expliquen versions oposades. Els dies de l'aturada del servei no s'han concretat a hores d'ara, però encara hi ha un mes i mig de marge per negociar fins a la Setmana Santa. El darrer precedent, per exemple, és el de Salou on les converses van aconseguir un gir i, finalment, es va desconvocar l'aturada.