Un canvi de 'look' per trobar feina

Podria ser una perruqueria qualsevol, però no ho és. És una de les aules de l'Institut Cal·lípolis de Tarragona on l'alumnat del cicle formatiu de grau superior d'Estilisme i Direcció de Perruqueria hi du a terme les activitats pràctiques. Les seves models d'avui no són pas persones escollides a l'atzar.

Són quatre usuàries del Servei Municipal d'Ocupació que estan a l'atur. La missió d'aquests joves és canviar la seva imatge amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat de les seves hipotètiques clientes. Fa cinc cursos que el centre educatiu i el Servei Municipal d'Ocupació, a través de Tarragona Impulsa, col·laboren amb aquesta activitat. No es tracta, només, de canviar el color o el tallat del cabell. És també una qüestió d'autoestima.

UNA EMPENTA PER TROBAR FEINA

La Maritza, per exemple, era cambrera d'hotel i està buscant feina. Les seves perruqueres particulars, més enllà de tallar-li i tenyir-li el pèl, també li han donat consells per acudir a les cites importantsLa Francisca, en canvi, ja fa temps que està a l'atur. Tant ella, com la Concepció, que va haver de tancar el seu negoci a finals de l'any passat, confien que aquesta experiència suposi un impuls en la cerca d'un nou lloc de treball.

Totes elles estan inscrites al Programa Orienta que ofereix eines i assessorament personalitzat a les persones aturades.