La tecnologia per produir hidrogen verd es fabricarà aquí

Dins dels laboratoris de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ-CERCA) hi va néixer, ja fa uns cinc anys, el projecte Jolt. Una línia d'investigació que des del passat abril s'ha constituït com una start-up, una empresa emergent. És el tercer 'spin off' d'aquest tipus que sorgeix entre les quatre parets de l'ICIQ i els seus impulsors volen esdevenir tot un referent en el camp de l'hidrogen verd i enguany preveuen la primera producció a escala industrial.

Concretament, la seva gran aposta és la fabricació d'elèctrodes amb un recobriment catalitzador. Elèctrodes com aquest són el cor dels electrolitzadors encarregats de separar els components de l'aigua i convertir-ho en hidrogen verd. La tecnologia que han desenvolupat és més eficient que la que existia fins ara. 

JA HI HA INVERSORS

ICIQ

Això, expliquen, suposa un gran avenç perquè permetrà desenvolupar el procés de producció d'hidrogen verd a escala industrial de manera continuada. I ha arribat el moment de passar a la pràctica, perquè abans que acabi l'any, el seu projecte es materialitzarà en una planta de producció d'elèctrodes. En qüestió de mesos, Jolt passarà de tenir 4 treballadors a tenir-ne més d'una vintena. D'aquesta manera, es podrien convertir en els comercialitzadors del primer electrolitzador català. La intenció és que la tecnologia es quedi aquí i els components es fabriquin a casa nostra. 

Tot plegat serà possible gràcies als inversors que ràpidament han apostat per la idea. En aquesta línia, des de l'ICIQ ja fa temps que han detectat un interès creixent pels projectes relacionats amb l'hidrogen i les energies verdes. Actualment, l'Institut Català d'Investigació Química compta amb 16 grups d'investigació.