El govern i el PSC s'enganxen pel traspàs de carreteres a Tarragona

Nova enganxada entre el govern de Tarragona i el principal partit de l'oposició, el PSC; ara, els socialistes denuncien que el traspàs de les carreteres nacionals a mans municipals, que ara són de titularitat estatal, encara no s'ha fet per inactivitat de l'executiu tarragoní.

El canvi de titular de les vies ha de permetre, entre d'altres, dos grans projectes relacionats amb la mobilitat sostenible: l'ampliació del pont del Francolí i la humanització de l'N-340, que inclou el carril bici de Llevant entre Tarragona i Altafulla.

El PSC denuncia que el govern liderat per Esquerra Republicana fa tres mesos que podria haver signat el conveni de traspàs, però que no ho hauria fet per incloure canvis als projectes abans de licitar-los; unes modificacions que, asseguren els socialistes, no han arribat oficialment al ministeri, encapçalat per la també socialista Raquel Sánchez.

Amb tot, el PSC tem que es perdi la inversió de cinc milions d'euros, finançada en gran part pels fons europeus Next Generation. El principal grup de l'oposició també demana que, si se sol·liciten canvis als projectes, aquests siguin realistes.

CARRETERES EN BON ESTAT

No obstant això, el govern municipal desmenteix la versió exposada pel Partit dels Socialistes. L'executiu assegura que el ministeri coneix de forma oral i reiterada la principal petició: la cessió en bon estat de les carreteres. Ara per ara, el govern diu que hi ha molt marge de millora.

A més, el govern defensa que les esmenes, que preveu presentar d'aquí a pocs dies, eren un tràmit que ja estava previst. D'altra banda, si el traspàs s'acaba materialitzant, el conveni també preveu la instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia A-7.