La Tecla traslladarà la residència de Llevant a la Rambla Nova gràcies als Next Generation

L'arribada dels Next Generation podrà desencallar l'obertura d'una residència a la Rambla Nova de Tarragona per part de la Xarxa Santa Tecla. L'acollirà l'antic edifici dels Caputxins, al número 105, que és de la seva propietat i que està en desús des que es va reubicar l'Escola Oficial d'Idiomes. En aquest espai s'hi traslladarà la residència que actualment està situada a Llevant. 

Comptarà amb l'impuls d'uns cinc milions d'euros fins al 2025 que és quan hauria d'obrir portes. Aproximadament, els Next Generation cobriran el 40% del cost del projecte, ja que la Xarxa Santa Tecla haurà de justificar una inversió de 13 milions i mig d'euros.

Els canvis permetran, per un costat, ampliar la capacitat de la residència que passarà de les 60 places actuals a prop d'una vuitantena. I, per l'altre, el trasllat alliberarà espai al complex sanitari de la Tecla a Llevant. Aquí, a més de la residència que desapareixerà, hi ha, entre d'altres, el centre d'atenció primària, l'hospital de dia i el sociosanitari. És, precisament, aquesta darrera àrea la que podria créixer.

LA MUNTANYETA, GRAN BENEFICIADA DELS FONS EUROPEUS

D'altra banda, el paquet de 142 milions dels fons europeus que ha tramitat el Departament de Drets Socials, beneficiarà la Llar Residència de la Fundació Estela amb 175.000 euros, també gestionada per la Xarxa Santa Tecla i que es va inaugurar l'any passat a la Rambla Vella.

Finalment, també han aconseguit una aportació dels Next Generation la Fundació Topromi i Aprodisca per rehabilitar els seus centres ocupacionals destinats a persones amb discapacitat. El primer, a Tarragona, rebrà 400.000 euros i el segon, a Montblanc, disposarà de 145.000 euros.