Mireia Sosa: l'atleta que més i millor corre

Mireia Sosa té 42 anys i viu a Lleida, però cada cop que baixa a casa, aprofita per entrenar pels racons de Tarragona. Professora d'Educació Física i entrenadora personal, té temps per completar rodatges d'alt nivell que l'encaminen a èxits de nota. I així va convertir-se en campiona d'Espanya dels 50 quilòmetres, a Burjassot, amb la tercera millor marca de la història: 3 hores, 34 minuts i 54 segons. Per aconseguir-ho, va establir ritmes pròxims als 4 minuts i 20 segons per quilòmetre.

L'edat no és un problema en llarga distància, al contrari, perquè pot ser (ho és, en el seu cas), símptoma de maduresa per gestionar bé els esforços. Com córrer l'equivalent al tram que existeix de Lleida a Tarragona? Doncs amb psicologia, devorant metres i reforçant al gimnàs.

Mireia Sosa explica que l'exercici més útil és una cursa de qualitat i planteja participar d'alguna mitja marató al Camp de Tarragona, on no seria pas el primer cop que guanya ella. Les lesions van fer-li la guitza els últims mesos i té espines clavades que vol desempallegar-se repetint experiència al Mundial, ara a Sud-àfrica, on encara no té plaça segura, i que podria celebrar-se a finals de l'estiu. Diu que pot reduir la marca.

Mentre perfila setmanalment les sortides amb l'ajut del seu entrenador, l'actual guanyadora estatal dels 50 vol repetir també en la modalitat més llarga, la dels 100.