Els serveis socials tarragonins ajuden 217 famílies a pagar factures

 

Un total de 217 famílies tarragonines han rebut ajuts en matèria de pobresa energètica el 2022 a la ciutat. Algunes d'elles han estat beneficiàries de més d'una ajuda, pel que el total d'assistències econòmiques s'enfilen fins a les 545. D'aquesta manera, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona va dedicar l'any passat més de 46.000 euros a aquestes famílies vulnerables.

Són dades que reflecteixen la forta pujada del preu dels subministraments bàsics durant el darrer any; en efecte, la factura de la llum es va disparar. Aquest àmbit és el que concentra la major part de les famílies auxiliades, en concret, 178. La quarantena restant es reparteixen entre les ajudes per pagar les factures del gas i de l'aigua. Tot plegat en un context en què les grans empreses energètiques van assolir un benefici de 3.500 milions d'euros durant la primera meitat del 2022.

Ara fa un any, els Serveis Socials municipals van estrenar el Punt d'Assessorament Energètic, que durant tot aquest temps ha atès fins a 350 persones. Des d'aquest espai es donen consells d'estalvi i eficiència energètica, s'ajuda en les gestions amb les empreses o es fan  informes de vulnerabilitat per a persones pendents de tall de subministrament. La Part Baixa ha concentrat una de cada quatre atencions, mentre que el perfil majoritari ha estat el de dones entre 40 i 59 anys.