Primer dia sense patinets als autobusos de Tarragona

 

Els patinets elèctrics no es poden entrar als autobusos municipals de Tarragona des d'aquest dimecres. La prohibició ja està en vigor, de manera que els usuaris que compaginen aquests vehicles de mobilitat personal amb el servei de l'EMT ja no poden fer aquesta combinació. La mesura durarà sis mesos i s'ha fet seguint la recomanació de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona.

La prohibició s'ha instaurat arran d'un incident el passat mes de novembre en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb l'incendi d'un patinet. La mesura ha agradat a alguns usuaris; mentrestant, a alguns altres no els convenç del tot a causa d'incoherències o dificultats en la mobilitat.

La prohibició dels patinets als autobusos tarragonins no és l'única mesura relacionada amb el transport públic. Dimarts vinent, 7 de febrer, s'aprovarà l'eliminació de la mascareta en aquests espais; una mesura que té defensors i detractors ben bé a parts iguals. Per davant, queda tot just una setmana per veure tots els usuaris del transport públic amb mascareta; a partir de llavors, serà decisió de cadascú si opta per portar-la o no.