Uns 2.400 joves han experimentat el projecte Teens Lab

Quan els estudiants de Química de la URV estan tancats a les aules pels exàmens de la primera meitat de curs són uns altres alumnes, més joves, qui ocupen els seus laboratoris. Aquests adolescents amb bata blanca cursen quart d'ESO i formen part de la fornada de 462 escolars que durant les últimes tres setmanes han participat en una nova edició del projecte Teens Lab.

És una iniciativa de l'empresa BASF que es va posar en marxa el 2014 i, malgrat que s'ha pausat durant els últims tres cursos, ja ha registrat més de 2.400 participants. És una experiència que vol despertar la vocació científica entre aquests estudiants, mesos abans que hagin de triar el seu futur professional. En aquesta edició, els joves han de descobrir quines substàncies tenen entre mans a través de diferents processos experimentals.

DDR 2 CIENCIA

Acabin escollint, o no, una carrera professional vinculada amb la ciència, per a molts centres educatius, aquesta és una gran oportunitat per treballar amb recursos materials que, molts d'ells, no tenen a les seves instal·lacions.

Teens Lab és una extensió de la iniciativa Kids Lab, adreçada a infants. Són projectes que s'impulsen des del sector químic per incentivar la formació en aquest camp i revertir la manca de perfils tècnics que viuran les seves empreses durant els pròxims anys amb el canvi generacional.