El Carnaval de Tarragona torna al complert

Després d'una edició suspesa l'any 2021 i de format reduït i sense concurs de comparses el 2022, el carnaval de Tarragona torna al carrer amb tot el seu programa habitual del 10 al 21 de febrer. D'aquesta manera es recuperen els actes més multitudinaris i vistosos de la celebració, començant per la Disfressa d'Or, que tornarà a la Tarraco Arena Plaça tres anys després diumenge 12 de febrer, amb 2.000 entrades ja venudes. També a TAC12 en els dies posteriors amb la retransmissió íntegra.

Ja amb el rei i la concubina d'enguany com a amos de la ciutat, dissabte 18 serà el torn de la rua de l'Artesania, que tornarà a ser competitiva per a les comparses. El mateix dia tornarà al carrer la Baixada del Pajaritu, un dels actes més populars de la festivitat. Diumenge les 15 millors comparses del carnaval del 2020 desfilaran en la recuperació de la Rua del Lluïment i dilluns també tornarà el Concurs de Drag Queen's i Drag King's al Teatre Tarragona.

També es mantindran dos dels actes que van arribar coincidint amb la pandèmia, com el Ball de Màscares o la festa holi anomenada el darrer polvo del carnaval a la plaça Corsini.

Tot perquè Tarragona pugui recuperar una de les festivitats més concorregudes de l'any, tant en nombre de participants com de nombre d'actes al carrer.

EL NOU REI I LA CONCUBINA

Un regnat que, després de l'interinatge de l'any passat amb la Colla La Bota, arribarà per fi a aquells que fa tres anys que l'esperen, Ivan Luna, de la comparsa Colours Fantasy, i Andrea Hidalgo, de Disc 45. Tots dos es mostren convençuts que, tot i els estralls de la pandèmia i l'augment de costos de les disfresses, els integrants de les comparses ompliran els carrers les pròximes setmanes.

El rei i la concubina agafaran les regnes de la ciutat el dimecres 15 de febrer novament a la plaça Corsini i seran cremats el dimarts següent amb la tradicional cercavila de foc a la plaça de la Font.