La llamborda del Mercadal de Reus se subhasta a la Trono

El 5 de juny del 2021, saltava la notícia als mitjans: sis encaputxats havien usurpat una llamborda de la plaça del Mercadal de Reus. Un fet aparentment anecdòtic que va atraure molta atenció mediàtica. Un any i mig després de l'episodi, la productora Lo Nostro recupera el sonat robatori per portar-lo a escena.

Una pedra, que ben bé podria ser la famosa llamborda és el 'Lot 5-6' d'una subhasta dramatitzada en què el públic que aquest divendres i dissabte acudeixi a la Sala Trono podrà licitar per endur-se-la a casa. Una situació amb pinzellades còmiques conduïda pels actors reusencs Bàrbara Roig i Pau Ferran, protagonistes de l'obra.

Es tracta d'un espectacle que parteix d'un fet local per transcendir cap a qüestions més universals, com ara, com es consensua el valor dels elements patrimonials.

DDR 2 Obra teatre

'Lot 5-6. Pedra' és una peça de creació. El text s'ha generat a través de la improvisació durant els assajos i també de relats d'altres robatoris semblants. Tot plegat té com a resultat una proposta escènica d'una hora de durada que llença moltes preguntes, i convida a trobar, individualment, les respostes.

Lo Nostro estrena divendres a les vuit del vespre aquesta nova producció a la Sala Trono i repetirà experiència el dissabte a la mateixa hora. L'espectacle viatjarà després cap a Reus i els seus responsables esperen poder portar aquest pintoresc robatori cap a altres sales de Catalunya.