Tarragona busca digitalitzar el comerç gràcies als Next Generation

Conèixer els fluxos de persones que circulen pels diversos eixos comercials de la ciutat mitjançant nous comptadors digitals o millorar l'oferta dels diferents comerços mitjançat comandes a través de Whatsapp; també implementar sistemes de recollida de residus plàstics a través del reintegrament econòmic. Aquestes són algunes de les novetats en matèria de digitalització comercial que Tarragona posarà en marxa al llarg d'aquest 2023 gràcies a una nova subvenció dels fons Next Generation.

I és que el projecte anomenat 'Tarragona, centre comercial obert', pressupostat en uns 1,4 milions d'euros, ha rebut una subvenció d'un 80% d'aquesta quantitat.

REVOLUCIÓ DIGITAL

Un projecte que contempla fins a 24 accions englobades en tres eixos principals.

El primer, dotat en 400.000 euros, es destinarà a la millora tecnològica de les infraestructures generals del sector comercial. El segon, de gairebé mig milió d'euros, permetrà formar i assessorar els comerciants cap a la transformació digital, mentre que el tercer apostarà per l'eficiència energètica. En aquest darrer destaca la remodelació de la façana del Mercat de Torreforta.

Tot per a una transformació que des de la regidoria de Comerç creuen que pot marcar un abans i un després del sector comercial de la ciutat.

OFICINA TÈCNICA PRÈVIA

Per tal d'implementar totes aquestes mesures i estudiar quines poden ser més eficients, el primer pas del projecte serà la constitució d'una oficina tècnica d'implementació d'aquest procés. Es preveu que totes les accions puguin estar finalitzades a mitjans de l'any vinent.