El futur de la Biblioteca de Tarragona es resoldrà abans de l'estiu

Només s'ha decidit com es decidirà, però ja és almenys un pas previ de cara a resoldre què fer amb la Biblioteca Pública de Tarragona, tot just quan commemora 175 anys d'existència. Els governs estatal, català i tarragoní s'emplacen a una comissió entre les tres àrees administratives per resoldre quantes opcions hi ha i quina és la més idònia.

Això significa que en cap cas s'ha definit encara si el recinte pot i ha d'ampliar-se o si és idoni traslladar-lo a un altre indret. On coincideixen és en la necessitat d'actuar-hi d'una manera o altra. Cert és, però, que l'alcalde continua apuntant cap a la Tabacalera.

La Biblioteca Pública de Tarragona clou ara els actes de celebració del seu aniversari. Recorda Pau Ricomà que la mancança de biblioteques és palpable des de fa més d'una dècada i que ja s'està fent front a barris com els de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau. L'Ajuntament és el responsable de cedir els llocs necessaris per a l'edificació o adequació de l'edifici; el Departament de Cultura de la Generalitat és qui gestiona la biblioteca, de propietat estatal.

La comissió s'activarà d'aquí a poques setmanes. L'objectiu és assolir un consens envers el projecte abans de l'estiu. Sigui quina sigui la decisió, serà Madrid qui assumirà el cost dels treballs posteriors.