Maria Roig i Gemma Fusté, grans apostes de la llista d'ERC

 

A quatre mesos de les eleccions municipals, la candidatura encapçalada per Pau Ricomà per retenir l'alcaldia de Tarragona ja pren forma. Ho farà amb entrades importants respecte a la que va fer al gran salt l'any 2019, i amb un marcat accent femení.

D'aquesta manera, tant l'actual directora de l'Escola de Lletres i productora cinematogràfica Maria Roig com la fins fa pocs mesos presidenta de la Federació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté seran la gran aposta de la llista republicana. Roig ha destacat en els darrers anys com a autora de diversos documentals al voltant del patrimoni cultural i històric del territori. Fusté ha estat una de les líders veïnals més destacades dels darrers anys.

ENTRE ELS SIS PRIMERS LLOCS

Totes dues podrien ocupar posicions entre els primers sis llocs de la llista, segurament al costat de figures destacades de l'actual grup municipal com Jordi Fortuny, Xavi Puig i Mary López. Cal recordar que a les darreres eleccions del 2019, Esquerra va obtenir set regidors, el millor resultat de la seva història i igualant els també set representants obtinguts pel PSC.

ELS SOCIALISTES BUSQUEN NÚMERO 2

Uns socialistes que encara treballen per escollir qui acompanyarà Rubén Viñuales al capdavant de la llista. L'objectiu seria una figura femenina i independent coneguda i reconeguda en amplis sectors de la societat tarragonina. Compartiria els primers llocs de la llista amb figures rellevants de l'actual equip com Berni Álvarez i Sandra Ramos.

ELS COMUNS, ENTRE COLLADO I PÉREZ

Mentrestant, una de les poques formacions que encara no coneix el seu cap de llista és Tarragona en Comú, que tot just la setmana vinent engegarà el procés de primàries que ha d'escollir el seu alcaldable.

Una elecció a la qual podrien concórrer tant l'actual portaveu municipal, Àngels Pérez, com Jordi Collado, militant històric tant de l'actual formació com de l'anterior Iniciativa per Catalunya, de la que va ser número 2 a les eleccions municipals del 2011, i qui tindria un suport intern més gran per ser el cap de llista. Des de la direcció local del partit, però, esperen que s'arribi a una llista d'unitat entre els dos candidats a les primàries d'inicis de febrer.

MAJORIA DE CAPS DE LLISTA CONFIRMATS

Els qui ja coneixen el seu alcaldable són tan Junts, que presentarà aquest cap de setmana Jordi Sendra com a cap de llista, com la CUP, amb Eva Miguel al capdavant, i Ciutadans amb Lorena de la Fuente. El Partit Popular espera confirmar en els pròxims dies el candidat, que amb gairebé tota seguretat tornarà a ser José Luis Martín.

Caldrà veure, a més si l'espai post-convergent del PDeCAT acaba convencent Dídac Nadal. Mentrestant, Vox ja ha anunciat l'advocat Francisco Javier Gómez com a cap de llista.