Caravana de vaixells per accedir al Port

La saturació al Port de Tarragona deixa, diàriament, uns 15 vaixells a la zona de fondeig a l'espera de poder descarregar. Ara mateix el problema no és pel conflicte a l'estiba. Port i treballadors confirmen que estan treballant a ple rendiment. L'any ha començat amb el 100% del personal disponible, a diferència del tram final del 2022. La qüestió és que, a l'endarreriment dels darrers mesos, s'hi ha sumat ara un augment important de l'arribada de granels al Port.

Ja al novembre es van rebre un 25% més de cereals, però aquest 2023 va en camí de ser un any de rècord.  Sense anar més lluny, ara a l'interior del Port hi ha una desena de vaixells amb més de 460.000 tones de cereals i fora, a la zona de fondeig, 4 més esperen el seu moment. 

S'està important més cereal a causa de la mala collita nacional i també la francesa i, alhora, les embarcacions són més grans perquè, davant de la guerra a Ucraïna, s'han explorat altres mercats, com Brasil, Argentina o els Estats Units, i treballen amb vaixells de major capacitat. Tarragona és una de les principals vies d'entrada de cereals a la península i, a banda dels productes per a la petroquímica, es troba entre els tràfics més importants del Port.

Des de l'Autoritat Portuària expliquen que la situació va a millor. El que s'intenta és reduir l'estada dels vaixells, agilitzant les descàrregues, per tal de retallar la cua i donar resposta a tota la demanda. Tot i això, el Port confirma que, des del 15 de desembre, s'han hagut de derivar dos vaixells a València i Castelló. Amb tot, el ritme d'arribades a Tarragona es manté i això dificulta que es pugui desfer el coll d'ampolla. La situació es podria normalitzar de cara a finals del mes o al febrer.