Un llibre documenta la història de l'església protestant a Tarragona

L’església protestant ha celebrat enguany els seus 75 anys de presència a Tarragona. Els actes commemoratius s’han tancat amb una exposició i l’edició d’un llibre que recull l’evolució d’aquest moviment religiós a la ciutat, des dels seus inicis, els moments de dificultat durant el franquisme i el creixement i arrelament des de la democràcia.

El pastor evangelista Samuel Garcia ha documentat en un llibre l’evolució de l’església protestant a Tarragona. Són 75 anys d’història des de la creació de la primera seu del moviment a la ciutat, l’any 1947. L’edició del llibre complementa els actes commemoratius de la comunitat. En ell, el pastor evangelista exposa les dificultats que va viure l’església protestant, perseguida durant el franquisme, i el posterior creixement amb l’arribada de la democràcia. Hi destaca la voluntat del moviment per implicar-se en la vida social tarragonina.

EXPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT

Actualment, es calcula que la comunitat protestant a Tarragona pot arribar al miler de fidels. A banda de llibre físic, fins a final de mes una exposició ubicada al pati Jaume I de l’Ajuntament reviu la història d’aquest moviment religiós a Tarragona.