Tarragona se suma a la Marató de Sang de Catalunya



Del 13 al 20 de gener, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya impulsa una marató de donació de sang que pretén incrementar les reserves de sang després de la davallada habitual de donacions en períodes festius. La campanya vol arribar a tot Catalunya i compta, per la seva promoció, amb la participació de diferents cares conegudes que animen a donar. Entre elles, l'alcalde de Tarragona, una ciutat que també s'ha afegit a la campanya.

A Tarragona, el punt de donació s'ubicarà a l'hospital Joan XXIII. Serà uns dels seixanta que es repartiran arreu de Catalunya, amb l'objectiu de captar nous donants i arribar a les 10.000 donacions en una setmana. És la xifra necessària per revertir la davallada de donacions derivada de les festes nadalenques.

Es calcula que aquest any 2023 es necessitaran fins a 260.000 donacions per atendre les necessitats. A Tarragona l'últim any es van superar les 32.000. Per millorar aquesta xifra, el banc de sang al Joan XXIII estarà operatiu entre el 13 i 20 de gener, cada matí de 9 a 14 hores, de dilluns a dissabte; i també les tardes de dilluns, dimecres i divendres, de 16 a 20 hores.