La Trono bufa 20 espelmes aquest 2023

Fa 20 anys naixia a la Part Alta de Tarragona la Sala Trono amb l'objectiu d'oferir teatre contemporani potenciant les companyies emergents. L'aniversari se celebrarà amb una programació de primavera de luxe amb 18 espectacles entre els quals hi haurà propostes de primera línia.

Les dues dècades de vida deixen 1.200 funcions amb una ocupació mitjana de prop del 80%. La Trono bufarà les espelmes en una gran festa el 27 de maig.

La temporada de primavera començarà el 3 de febrer amb 'La dona del tercer segona', de Víctor Borràs i dirigida per Ivan Benet. Un monòleg sobre salut mental que va fer mereixedora a Àurea Márquez del premi a la millor interpretació protagonista dels Premis Teatre Barcelona.

Aurea marquez 2023

El 'Hamlet 0.1' de Sergi Balbel i un brillant Enric Cambray serà un dels altres plats forts. La programació primaveral de la Trono comptarà amb horaris de migdia i tres espectacles que es representaran en espais encara per descobrir. El primer 'Una casa en la montaña' d'Albert Boronat el 17 de març.

'Tornaria a viure com si fos un llangardaix' serà la producció pròpia que presentarà la Sala Trono durant el mes de maig. Una proposta amb talent del territori com la dramaturga Glòria Granell, el director Pau Ferran o l'actor Oriol Grau.  El Festival de Teatre Màgic se celebrarà del 14 al 16 d'abril i el 3r Cicle de Dansa, del 29 al 30.