La Part Alta disposarà enguany d'una vintena de càmeres de vigilància

La Part Alta de Tarragona comptarà aviat amb càmeres de videovigilància. Aquest dimarts s'ha licitat el contracte de la instal·lació, el subministrament del servei, la configuració, el manteniment i la implantació de la gravació, la gestió i l'analítica de la videovigilància en xarxa amb la Guàrdia Urbana. El servei tindrà un valor de 150.000 euros i durarà tres anys i quatre mesos. S'instal·laran un total de 24 càmeres i donaran resposta a un dels principals objectius de la regidoria de Seguretat Ciutadana durant aquest mandat.

Amb la seva instal·lació, l'Ajuntament de Tarragona vol millorar la seguretat i la seva percepció i donar una resposta a les reivindicacions dels veïns de la Part Alta" A més, el consistori apel·la a l'efecte dissuasiu per tal de reduir els delictes i els actes vandàlics al patrimoni històric del nucli antic tarragoní.

Els punts més videovigilats, amb tres càmeres, seran les places del Pallol, les Cols, Sant Antoni, el Fòrum i de la Font. També tindran càmeres les places de la Pagesia, del Rei, dels Natzarens i Carles Llorach, a més dels carrers dels Ferrers, Cavallers i Santa Anna. El nou contracte també inclou videovigilància en tres punts fora de la Part Alta; hi haurà dues càmeres a la Rambla Nova, a l'altura del Teatre Tarragona, una a la Rambla Vella i una al parc de l'Amfiteatre.

Les futures càmeres de videovigilància a la Part Alta se sumaran a les ja existents a les urbanitzacions de Llevant i a la Part Baixa. L'Ajuntament també preveu la instal·lació d'aparells pròximament als barris de Ponent. Les empreses interessades a instal·lar i gestionar la videovigilància de la Part Alta podran presentar les ofertes fins al 27 de gener.