Un Nadal històric per a l'hostaleria

Ras i curt: està sent un Nadal excel·lent per a l'hostaleria del Camp de Tarragona. Així ho afirmen des de la federació d'empresaris del sector, que ja fan el compte enrere per tancar la campanya nadalenca; una campanya de rècord, fins i tot millor que moltes de les d'abans de la pandèmia.

Si s'ha tornat a l'època de vaques grasses -només per aquests dies de Nadal, sent realistes- és per les ganes de deixar enrere la pandèmia. Aquestes estan sent les primeres festes amb normalitat des de les del 2019 i s'està notant: hi havia moltes trobades pendents de celebració.

S'ha treballat molt. Cada cop més persones opten per allunyar-se dels domicilis en els grans àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener; fer-ho en un restaurant els és més còmode. Tot apunta que també s'assentarà l'opció d'encomanar el menjar, sorgida durant la pandèmia. Amb tot, el calaix fet aquests dies ajudarà no només a afrontar el gener i el febrer -mesos molt durs- sinó també els deutes encara pendents de les ajudes pandèmiques.

Tampoc és un mal Nadal per als relativament pocs hotels del territori que han obert; en general, s'ha fregat el 50% d'ocupacióAls hostalers ja només els queda Reis. Ells diuen que enguany s'han portat bé, així que esperen una última gran jornada.