El preu de l'autobús marca les negociacions pel pressupost

L'augment o no del bitllet senzill de l'autobús municipal marca ara mateix les negociacions per a aprovar els pressupostos de Tarragona. Era una línia vermella dels comuns per abstenir-se en el ple de divendres i el govern estava disposat a acceptar -la, però una nova variable ha entrat en escena en les darreres hores, l'anunci de bonificació del 50% dels abonaments fet pel govern central.

MIG MILIÓ EXTRA DE DESPESA

La nova bonificació obliga el govern municipal a subvencionar el tram entre el 30% de bonificació actual i el 50% que es proposa si no vol perdre tot el descompte. Això suposarà al nou pressupost una partida de 500.000 euros que l'executiu veu inviable si no augmenta el preu del bitllet senzill.

LA COMISSIÓ INFORMATIVA, EN CONTRA

És per això que en la comissió informativa que tractava aquest augment aquest dimecres, tots els partits de l'oposició han votat en contra, impedint-ne l'aprovació prèvia al plenari. Des dels Comuns, que acceptarien un augment de 10 cèntims del bitllet senzill vinculat a la inflació faran una darrera proposta en aquest sentit.

ELS SOCIALISTES, MOLT LLUNY D'UN ACORD

A menys de 48 hores del plenari, continuen les negociacions entre el govern i altres partits com el PSC per tal de buscar vies d'acord. Tot i això, des dels socialistes continuen veient molt difícil poder facilitar l'aprovació dels comptes, tant per les pujades preus que els acompanyen, com pel poc marge per la negociació que diuen deixa el govern.

ELS NO ADSCRITS DECIDEIXEN DIJOUS

L'altra possibilitat és l'abstenció dels regidors no adscrits, que estudien la proposta del govern, però posposen fins a aquest dijous una decisió final.