Els Pastorets de la Golfa triomfen, però ho fan amb menys efectius

Els Pastorets de La Golfa s'han tornat a perdre de nou per un bosc no gaire lluny de la ciutat de Tarragona, amb el Pont del Diable de fons. Sobre l'escenari del Teatre Metropol, un Nadal més, uns 25 actors i actrius de la companyia tarragonina han interpretat l'adaptació que va fer Josep Bargalló farà dos dècades dels pastorets de Folch i Torres.

La versió més tarragonina de totes, amb boda al Serrallo inclosa, compta amb més d'una referència a l'actualitat local. Enguany, amb l'ajuntament de la ciutat com a protagonista, però també amb perspectiva global. I, és que aquest 2022 el dolent de la història, interpretat per Óscar González, es diu Satanàs de nom, i Putin de cognom.

DDR2

La innocència de Lluquet i Rovelló ha tornat a encisar l'audiència del Metropol, després d'una edició, la de l'any passat, especialment complexa per les mascaretes a escena, l'aforament limitat i els grups bombolla per assajar. Això ja forma part de la història, tot i que ara la companyia paga les conseqüències de la pandèmia.

Quan la Golfa abaixi el teló, darrere seu, amb l'any nou, seran els seus homònims de La Salle, amb una versió més tradicional, qui els agafarà el relleu per pujar sobre el mateix escenari.