El pressupost de Tarragona, pendent de nou d'una assemblea dels comuns

Sensació de 'déjà-vu' la que plana ara mateix per damunt dels pressupostos de la ciutat de Tarragona. I és que, com l'any passat, a deu dies de la seva aprovació al plenari no està ni molt menys garantit el suport als comptes i, com l'any passat, aquest podria estar a la mà d'una assemblea dels comuns.

Aquesta es reunirà dimecres, només amb els membres de Tarragona En Comú, i ara mateix tot sembla indicar que la resposta de la militància de la formació pot ser negativa.

PROPOSTA INSUFICIENT

És així després que la darrera proposta feta per l'executiu en les negociacions amb el seu grup municipal no hagi estat del tot satisfactòria. Els comuns platejaven una plataforma de propostes basada en tres eixos principals; el mediambiental, el social i una altre fonamentat en els equipaments municipals.

Després de rebre la contraproposta governamental, diuen no estar d'acord amb la pujada de taxes i preus que suposa, amb especial accent en la taxa de la brossa i el preu del bitllet senzill d'autobús. Tampoc amb les retallades en temes com cooperació o ciutadania.

ABSTENCIÓ A LA COMISSIÓ INFORMATIVA

Tot i això, els comuns s'abstindran en la comissió informativa programada pel mateix dimecres al matí, permetent així que els comptes arribin al debat plenari.

EL PSC, TAMBÉ LLUNY D'UN ACORD

En el mateix sentit, d'estar lluny de donar suport als comptes a causa de l'augment de taxes i impostos, es troben els socialistes. Aquest dilluns han tornat a remarcar la intenció de permetre l'aprovació dels comptes, però no a qualsevol preu.

Uns socialistes que mediten ara la seva posició a la comissió, estudiant una abstenció que permeti donar més marge a la negociació dels comptes fins al plenari.