Eudald Carbonell s'acomiada de les aules

Eudald Carbonell ha impartit la seva última classe a la URV. El prehistoriador es retira de la docència, però no abandona ni molt menys el camp de la recerca. Explica que ara tindrà més temps per centrar-se a aprofundir en el marc teòric de l'evolució humana. Els seus alumnes en destaquen la seva empenta a l'hora de fer-los reflexionar.

L'aula 501 del Campus Catalunya de la URV serà recordada per acollir l'última classe del prehistoriador Eudald Carbonell. Es tracta de l'assignatura de Prehistòria i Evolució Humana dels graus d'Història i Arqueologia i no hi cabia ni una agulla. Carbonell manifesta que el punt final a la seva carrera com a docent obre una nova etapa. Aquesta estarà marcada per l'elaboració d'un model teòric de la història de l'evolució humana. Una feina enfocada a explicar com evolucionem socialment els humans i la importància de la tecnologia en aquest procés d'adaptació.

La primera classe de Carbonell va ser l'any 88 i molts dels seus alumnes de llavors reconeixen el paper determinant que ha jugat en les seves carreres. També en subratllen el seu tarannà proper i el seu particular mètode d'ensenyament, caracteritzat per la reflexió i la pràctica. Unes valoracions que es mantenen 40 anys després en la veu dels seus últims alumnes.

L'última classe d'Eudal Carbonell ha estat la constatació de l'afecte i admiració que ha generat en totes les promocions que han passat per les seves aules. Les abraçades i les signatures al seu últim llibre 'El futur de la humanitat' han estat la tònica dominant un cop s'ha donat la classe per acabada.