La Diputació tancarà el mandat amb un pressupost rècord

Un any més, augmentant la quantitat final fins a la més elevada de la història i un any més, aprovats per la unanimitat del plenari de l'ens supramunicipal. 

Amb aquests objectius aconseguits s'ha presentat el pressupost de la Diputació de Tarragona per a l'any 2023, que arribarà als 189 milions d'euros, dos més que l'any anterior.

EL PAM, PARTIDA PRINCIPAL

D'entre les diferents partides, destaquen els 19 milions destinats al Pla d'Acció Municipal, que permetran complir el compromís de la institució de destinar fins a 85 milions en els quatre anys de mandat a aquesta ajuda directa a inversions als municipis.

També els 7,5 milions per a línies de subvencions per a la transició energètica, amb sis milions per a inversions que promoguin la descarbonització o 900.000 euros per a la prevenció d'incendis forestals. 

Finalment, també destaca la inversió a la xarxa de carreteres de la Diputació, que suposarà una despesa de més de 8 milions d'euros, completant així el pla quadriennal del mandat, amb més de 18 milions totals.

Uns comptes que són els darrers d'un mandat especialment complicat a escala econòmica per als municipis, als qui la Diputació vol continuar aportant el reforç econòmic necessari.

QUARTA UNANIMITAT CONSECUTIVA

El nou pressupost s'aprovarà aquest divendres novament amb el vot favorable de tots els grups presents al plenari, un fet que des del govern de l'ens es destaca com a únic en una administració pública d'aquesta envergadura.

Un plenari que serà el darrer de Nin a la Diputació, on també ha estat vicepresident aquests darrers tres anys, després del seu nomenament com a secretari general de la conselleria de Recerca i Universitats.