×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Calderón i Orts faciliten l'augment de la taxa de les escombraries a Tarragona

La taxa de les escombraries a Tarragona pujarà finalment un 28% l'any vinent. Així ho ha aprovat aquest dijous el plenari tarragoní. Ho ha fet gràcies a una coalició estranya si tenim en compte les votacions i els suports rebuts durant aquest mandat per l'equip de govern.

Als vots favorables d'aquest, s'han sumat els dels regidors no adscrits, José Luis Calderón i Sònia Orts, aquesta darrera propera a l'òrbita del PSC tarragoní.

PUJADA OBLIGATÒRIA

Els dos han acceptat l'obligatorietat que té el consistori d'augmentar la taxa per a donar compliment a la nova llei de residus, que obliga a cobrir el cost del servei a través de la taxa que paguen els ciutadans.

Des del govern han tornat a remarcar aquesta necessitat per a poder fer front a la despesa en aquesta matèria, sobretot lligada encara a inicis de l'any vinent a l'actual contracte de la brossa, que s'incrementa any a any a través de l'IPC.

Un govern que també ha llençat un missatge sobre la necessitat de poder comptar amb un pressupost nou l'any vinent.

La resta de grups de l'oposició han votat en contra de l'augment, inclòs el PSC, que s'havia abstingut a la Comissió Informativa. Tots han coincidit en assenyalar que ara no és el moment de pujar la pressió fiscal, apostant per un augment progressiu fins al 2025.