Tarragona veu els darrers castells de la temporada

Tarragona va viure l'últim cap de setmana casteller d'aquest 2022 i ho van tornar a fer amb una circumstància massa habitual i que no afavoreix l'assistència de públic, la de dues actuacions el mateix dia i a la mateixa hora en dos punts diferents de la ciutat.

JORDI ALOMÀ S'ACOMIADA COM A CAP DE COLLA DE LA JOVE

Al Pla de la Seu, la Jove va tancar la temporada amb la diada de l'Esperidió, i ho va fer ja pensant en la temporada vinent. Els liles van obrir plaça descarregant el tercer 5d8 de l'any per a completar l'actuació amb el 3 i el 4d8.

Una actuació que també va servir per a tancar l'etapa de dos anys de Jordi Alomà com a cap de colla. Un mandat marcat per la pandèmia i una represa en què la Jove ha anat de menys a més aquesta temporada.

Al pla de la Seu, els Bordegassos de Vilanova i els Nens del Vendrell van acompanyar als tarragonins amb castells de la gamma alta de set.

DIADA AGREDOLÇA PER ALS XIQUETS

I al mateix moment, els Xiquets de Tarragona celebraven la seva diada a la Plaça Corsini a deu dies d'afrontar el darrer gran repte de la temporada, la diada de Tots Sants a Vilafranca. Una actuació que no va acabar d'anar del tot bé per als matalassers.

Les coses van començar bé, descarregant a la primera ronda novament el seu castell estrella enguany, el 5d8, però l'aturada a l'actuació provocada per una caiguda dels també presents a plaça Castellers d'Altafulla va passar factura als d'Alfredo Gonzàlez.

Així, i tot i desmuntar un peu, van haver de descartar un possible intent de 4d9f. Tot seguit van descarregar el 3d8, però no van poder amb el 4d8, del que van fer dos intents desmuntats.

CASTELL DE SET ALTAFULLENC

Al costat dels Xiquets hi van actuar els Castellers d'Altafulla i els Xiquets de Vila-seca. Els del Baix Gaià van poder descarregar a la primera ronda el 2d6 i carregar a la segona el 3d7.

Tot i la caiguda d'aquest, encara van poder completar el 3d6 amb l'agulla. Per la seva banda, uns vilasecans molt mancats d'efectius només van poder completar el 3d6.