Les colles tarragonines surten de la TAP amb estrenes

Satisfacció a mitges entre les colles tarragonines al Concurs de Castells. A la Tarraco Arena Plaça cap de les tres formacions locals participants en la jornada del diumenge ha assolit tots els reptes que es proposava, però han tastat l'eufòria en diverses ocasions.

LA JOVE, DEL RES AL TOT

Muntanya russa és la forma perfecta per definir el Concurs de la Colla Jove, que ha optat per una sortida valenta, amb l'estrena de la gamma extra en forma de 9de8; l'estructura ha pujat molt remenada i s'ha trencat molt aviat.

Després de començar amb el peu esquerre, els del Cós del Bou han volgut refer-se amb el 3de9f, però s'ha desmuntat davant la indecisió de la canalla.

Amb 0 punts acabada la segona ronda, el panorama era negre, però els de Jordi Alomà han tirat d'orgull i, ara sí, han completat un 3de9f que han hagut de suar. També ha estat treballadíssim el 4de9f, que presentava múltiples canvis a causa de les baixes.

Els liles han revertit del tot la situació en cinquena ronda i han acabat amb èxtasi. Han carregat pels pèls el 2de9fm, el primer gamma extra de l'any, decisiu per superar els Xiquets en el duel tarragoní i endur-se el quart lloc.

ELS XIQUETS ESTRENEN EL 4de9f

Uns Xiquets de Tarragona que començaven el seu Concurs amb un nou 5de8, que tenen més que apamat. Feta la feina en primera ronda, tocava afrontar el primer doblet de nou de l'any. En segona ronda, els matalassers no han pogut repetir el que van fer per Santa Tecla i el 3de9f ha quedat en tan sols coronat. El tres folrat presentava cada cop més garanties les darreres setmanes a assaig, però el Concurs és el Concurs.

No obstant això, els d'Alfredo Gonzàlez no s'han arronsat i han decidit estrenar el 4de9f. Els ratllats buscaven les màximes garanties i, per això, han desmuntat dos peus, havent de passar ronda. Finalment, a la quarta, els Xiquets han completat un quatre folrat de molt mèrit, que els ha valgut la cinquena posició final.

PILAR FOLRAT DE SANT PERE I SANT PAU

I un dels grans protagonistes del diumenge a la TAP ha estat la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, amb la seva primera participació en la jornada gran. Els verds han obert d'un valor segur com és el 3de8 per sumar punts i agafar confiança. En segona ronda ha arribat la primera de les estrenes del curs: els picapedra han atacat el pilar de 7 amb folre. L'antiga plaça de braus, però, no perdona amb els espadats, i el pilar s'ha trencat amb la motxilla de sortida.

En tercera ronda, un bon 4de8 per calmar els nervis i així poder encarar un nou repte. Els de Sant Pere i Sant Pau han decidit intentar per primer cop en la seva història el 3de8a.

La indecisió de la canalla ha estat clau per tal que el tres amb l'agulla quedés en intent. Amb tot, paper molt meritori dels de David Lobo, que s'han endut la desena posició final.